Nieuws Horecavers

Blijf op de hoogte! Op deze pagina nieuws Horecavers, vind je elke week een nieuw artikel over aardappelen, groente of fruit. Wil je op de hoogte blijven en geen nieuws missen? Abonneer je dan op een van onze social kanalen instagram of facebook. Of schrijf je in voor de Horecavers nieuwsbrief, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent over de verkrijgbaarheid en prijzen van aardappelen, groente en fruit.

Stoofpeertjes

Het is weer tijd voor stoofperen. Deze stoofperen kan je weer ruimschoots bestellen. We leveren deze peren ongeschild ( # 764), geschild (#1579) of kant en klaar(#1313).

Bittere sinaasappels

Bittere sinaasappels artikelnummer voor de horeca #697 Ze zien er niet zo mooi uit, zijn bitter en stug, maar toch is deze bittere sinaasappel een ware delicatesse. Vooral verwerkt in marmelades is het een lekkernij die gemakkelijk te maken is. Herkomst Sevilla Smaak Bitter Serveertip Marmelade Verkrijgbaarheid postelein Januari / Februari Bittere sinaasappels bestellen? Wil […]

Postelein

Postelein artikelnummer voor de horeca #50 Stevig met een knapperige bite. De smaak is geweldig in een stampotje, maar ook lekker als salade. Postelein is bij het grote publiek onbekend en past in veel gerechten, door de verfijnde, ietwat scherpe lichtzure smaak. Dit product is in de winter en de zomer verkrijgbaar. De bladeren zijn […]

Gele watermeloen

Gele watermeloen artikelnummer voor de horeca #808 Gele watermeloen smaakt iets zoeter dan de bekende rode watermeloen. Deze meloen bestaat voor ongeveer 95% uit water en dit is net als bij de rode meloen. Het is een heerlijke gezonde dorstlesser en lekkere snack voor tussendoor. Watermeloenen beschikken sowieso over veel vitamine C en koolhydraten. Herkomst […]

Kiwi Gold

Kiwi gold artikelnummer voor de horeca #3830 Het vruchtvlees is goudgeel en deze kiwi is steviger dan de groene kiwi. De schil is zachter en bevat nog meer vitamines dan de groene kiwi. Vind je een “gewone” kiwi ietwat zuur? Kies dan voor deze kiwi. Herkomst Deze kiwi komt uit Italie, Chili of Nieuw-Zeeland. Smaak […]

Gele Bloemkool

Gele bloemkool artikelnummer voor de horeca #1380 Deze gele variant bevat 25 keer meer vitamine A dan de witte bloemkool. Deze kool dankt zijn kleur aan teveel zon! Herkomst Bloemkolen worden vooral geteelt in West-Friesland, Noord-Holland, omgeving Barendrecht op de Zuid-Hollandse eilande en de regio rond Venlo. Winterbloemkolen worden uitsluitend in Zeeland, op de Zuid-Hollandse […]

Paarse Bloemkool

Paarse bloemkool artikelnummer voor de horeca #2932 Het paarse broertje van de witte variant. Deze kool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool. De aanvoer van deze kool is nu voornamelijk uit Frankrijk en Belgie. Herkomst Het Zwitserse bedrijf Syngeta droeg bij aan de introductie van de paarse bloemkool in de UK. Andrew […]

Champagne rabarber

Champagne rabarber artikelnummer voor de horeca #62 De nieuwe oogst van Wim Bijma is nu verkrijgbaar! Dit ras is weinig populair bij telers, omdat ze in de meeste opzichten qua productie net niet met de beste meekan in de genenbank van Wageningen, daarom staat dit ras op de oranje lijst. Gelukkig wordt dit ras nog […]

Daslook

Daslook artikelnummer voor de horeca #1311 Dit kruid behoort tot de ‘lookfamilie’, waar ook ui, prei en knoflook toe behoren. Voor dit plantje zijn er verschillende namen. Het wordt ook wel uienbloem, woutknooplook, borslook of wilde knoflook genoemd. De naam wilde knoflook wordt ook gebruikt als benaming voor Kaapse knoflook. Dit plantje komt in Nederland […]

IJskruid

IJskruid #xxx IJskruid van de zitte grond. Eeuwig leven’ is de vertaling van het Griekse woord: Aizoon. Veel familieleden van de Aizoaceae (ijskruidgewassen) weten onder barre omstandigheden te overleven. IJskruid is een eenjarig, laagblijvend gewas met groene vlezige en sappige bladeren. De ranken kunnen zich tot 1 meter lang ontwikkelen. De blaadjes zijn 6 tot […]