Over Horecavers

Over Horecavers kunnen we veel vertellen. We bestaan immers als sinds 1932! Op dit moment staat Horecavers bekend als de aardappelen, groente en fruit specialist voor de horeca in Haarlem en omstreken. Je vindt ons op de Bingerweg 20 in de Waarderpolder Haarlem.

Dagelijks kopen wij in op de belangrijkste groenteveilingen in Nederland aardappelen, groente en fruit in. We halen dagelijks groente, fruit en biologische producten op bij onze telers in Noord-Holland. En rijden wekelijks door Nederland om specialiteiten in te kopen door het hele land. Zo leveren wij naast het bekende assortiment aardappelen, groente en fruit ook altijd specialiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent van ons mooie en bijzondere assortiment.

Geschiedenis Over Horecavers

Het begon allemaal in 1932. Vanuit de winkel aan de Bloemendaalseweg 107, in Bloemendaal. Opa Kaandorp (1894) bezorgde in de jaren dertig en veertig al zijn aardappelen, groente en fruit. Zijn klanten waren niet alleen de Bloemendaalers zelf, maar ook de vele hotels in Bloemendaal. Deze hotels waren zeer geliefd bij de vele Amsterdammers, die er een paar dagen tussenuit wilden en in de Bloemendaalse bossen en duinen voor de frisse lucht kwamen.

Zijn zoon Rinus de Kroon maakte in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw hier een bloeiende aardappelen, groente en fruit speciaalzaak van. Waarna Han de Kroon vanaf 1972 een filiaal startte in Overveen en een delicatesse zaak opende in Bloemendaal.

Door de toename van het restaurantbezoek toenam en de opkomst van het moderne strandleven, dineren aan het strand, groeide de horeca- en groothandelstak van het bedrijf.

over horecavers mark de kroon

In 2000 werd het winkelpand verruilt voor de huidige locatie in de Waarderpolder. Met meer dan 500m2 ruimte ter beschikking worden vanuit hier o.l.v. Mark de Kroon dagelijks meer dan 200 horeca klanten geleverd. In 2001 werd een volledig gecertificeerde snijkeuken in gebruik genomen.

Een korte geschiedenis over Horecavers waar wij, het team van Horecavers, trots op zijn.