Paarse bloemkool artikelnummer voor de horeca #2932
Het paarse broertje van de witte variant. Deze kool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool. De aanvoer van deze kool is nu voornamelijk uit Frankrijk en Belgie.
Herkomst
Het Zwitserse bedrijf Syngeta droeg bij aan de introductie van de paarse bloemkool in de UK. Andrew Cocker, een medewerker van het bedrijf, gaf aan dat ze in staat waren om een heldere duurzame kleur te bereiken. Klassieke monsters in combinatie met een natuurlijke mutatie en het gebruik van natuurlijk pgimenten beinvloedde de kleur van de plantkop en onstond de paarse kleur.
Smaak paarse bloemkool
Deze kleur kool is wat pittiger van smaak.
Verkrijgbaarheid
Mei
Serveertip
Blancheer de kool kort, zodat de paarse kleur blijft behouden. Kook je deze paarse kool, dan verliest het zijn kleur.
Paarse bloemkool bestellen?
Wil jij dit product op de menukaart? Dat kan in de periode dat dit product verkrijgbaar is. Nog geen klant van ons? Bel dan 023-5270747 en vraag naar Arjen. Wil je graag thuis koken met onze producten? Ga dan naar onze consumenten webshop. En als je op de hoogte wilt blijven van de verkrijgbaarheid, houdt dan ons facebook kanaal in de gaten!