Geplaatst op

Champagne rabarber

Champagne rabarber Horecavers

Champagne rabarber artikelnummer voor de horeca #62

De nieuwe oogst van Wim Bijma is nu verkrijgbaar! Dit ras is weinig populair bij telers, omdat ze in de meeste opzichten qua productie net niet met de beste meekan in de genenbank van Wageningen, daarom staat dit ras op de oranje lijst. Gelukkig wordt dit ras nog wel geteeld! Door Wim Bijma uit Osdorp. Het is een echt slow food product. Benieuwd naar het hele verhaal? Je leest er alles over op de slow food website.

Herkomst van champagne rabarber

Het bewijs is er niet, maar er gaan verhalen dat de eerste champagne met rabarber werden verrijkt. Door de hoge kosten schijnt dit procede veranderd te zijn. Zo is de naam ontstaan.

Smaak

Een karakteristieke friszure smaak met een prikkeling.

Verkrijgbaarheid

Begin mei tot en met half juni.

Serveertip

Dit is een veelzijdig product. Je kunt het verwerken in taart, compote, jam, siroop, moes en zelfs wijn.

Champagne rabarber bestellen?

Wil jij dit product op de menukaart? Dat kan in de periode dat dit product verkrijgbaar is. Nog geen klant van ons? Bel dan 023-5270747 en vraag naar Arjen. Wil je graag thuis koken met onze producten? Ga dan naar onze consumenten webshop. En als je op de hoogte wilt blijven van de verkrijgbaarheid, houdt dan onze social kanalen in de gaten!