Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Onvergetelijke groenten

Mergkool

Mergkool, aardperen, Limburgse gele peen, kardoen en het oerbietje. Wie kent deze producten nog ?
Nederland heeft door de eeuwen heen een verrassend gevarieerde en rijke eetcultuur gekend. De oorspronkelijke smaak van vroeger is echter dichterbij dan u vermoedt. Grootmoeders tijd is terug van weggeweest.
De Historische Groentehof in Beesel (Limburg) is een tuin met authentieke en bijna vergeten groenten. Deze bevat ongeveer 200 soorten gewassen waaronder; haverwortel, eeuwig moes (tot ± 1950 nog volop in achtertuintjes aanwezig geweest), palmkool enz.  Sinds een paar jaar halen wij deze producten uit Limburg.

Daarnaast hebben wij nog diverse (hobby) tuinders gevonden die het een en ander voor ons telen. Bloemendaalse gele kool is hier een mooi voorbeeld van.  Productinformatie hebben wij volop beschikbaar, maar u kunt ook o.a. de site bezoeken van de Historische Groentehof: www.vergeteneten.nl. Voor een “verkrijgbaarheidkalender” kunt even mailen naar info@horecavers.nl en u krijgt deze zo spoedig mogelijk toegezonden.

 Onbetwist de grootste “Vergeten Groenten”  specialist !!!!

Wij leveren behalve aan veel horecaklanten, ook onze producten aan vele a.g.f specialisten in de regio en aan diverse  (horeca) groothandels op de Amsterdamse Groothandelsmarkt.

Voor beschikbaarheid van deze producten even bellen of mailen…..
Ook U als consument kunt nu  Overgetelijke groenten bestellen !!
www.horecaverswinkel.nl

Voor horeca- of groothandelprijzen even mailen naar info@horecavers.nl

Texelse asperges

Wist u dat er op Texel asperges worden geteeld?

Het begon eigenlijk als een grapje. Maar in ruim twaalf  jaar tijd is de Texelse aspergeteelt van aardappeltelers Bert en Meina Keijser een begrip geworden.
Asperges houden van de oude Texelse leemhoudende geestgrond. Volgens de kenners zijn ze malser en zachter. Vanaf het voorjaar worden ze met de hand gestoken. In mei en juni kunt U zelf een kijkje komen nemen. Bert Keijser neemt U mee het veld in en laat U kennis maken met alle aspecten van de aspergeteelt. U mag zelf helpen steken en eenmaal terug op de boerderij ziet U hoe de oogst wordt verwerkt.
De meeste asperges blijven op het eiland en worden aan de plaatselijke horeca verkocht. Vanuit de boerderijwinkel worden ook veel asperges verkocht aan de toeristen die op het mooie eiland verblijven.
De rest van de asperges worden geëxporteerd naar Haarlem en wel naar Horecaservice Kennemerland. Op de Bingerweg worden de asperges verkoopklaar gemaakt voor de vele specialiteitenrestaurants die Kennemerland rijk is. Daarnaast leveren wij de asperges aan enkele groentespeciaalzaken en aan diverse (horeca)- grossiers op de Amsterdamse Groothandelsmarkt.

Een aantal groente- en fruitspeciaalzakenverkopen de Texelse asperges:  voor adressen even mailen: info@horecavers.nl

Enkele van de vele restaurants die Texelse asperges serveren;

Restaurant de Bokkedoorns, Overveen,Eetcafé Het Hemeltje te Bloemendaal; Restaurant Spaarne 66; restaurant Willendorf; restaurant Truffels en vele anderen.

Voor winkel-of groothandel prijzen even mailen naar info@horecavers.nl
Horeca prijzen in de nieuwsbrief….

De eerste asperges van het seizoen 2011 werden op 9 mei gestoken door de burgemeester van Texel; Mevr. Francine Giskes onder toeziend oog van vele horecaondernemers uit haarlem e.o.

 

de eerste asperges van Texel worden weer verwacht zo rond eind april …

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016