Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Nieuws

Nieuwe oogst Delcorf appels.

Publicatie 30 augustus 2018.

De nieuwe oost delcorf is binnen. Het nieuwe appelseizoen gaat fris van start. Delcorf is een Franse kruising tussen 'golden delicious' en 'jon grimes'. De zonnige zijde van de appel heeft een kenmerkende blos. De smaak hint naar anijs. 

Nieuwe oogst Delcorf appels.

Nieuwe oogst Clapps favorite peren.

Publicatie 30 augustus 2018.

De eerste handperen zijn weer verkrijgbaar! Meneer Clapp heeft deze soort ontdekt in 1860. Behalve als handpeer kan de peer ook als moussepeer gebruikt worden. Naast 'clapps favorite' zijn de 'triumph de vienne' leverbaar. 

Nieuwe oogst Clapps favorite peren.

Plukweide, pompoenen uit de streek.

Publicatie: 15 augustus 2018.

Midden in Haarlem worden, op een voormalig sportcomplex, pompoenen geteeld. Dit gebeurt op biologische wijze, in de volle grond. Myrthe en Koen vinden het gaaf om gewassen te telen in de stad. Koen, zoon een van akkerbouwer, heeft een voorliefde om groente te telen.

Op de plukweide worden twee soorten pompoen geteeld. De eerste soort is een oranje pompoen, Uchiki Kuri. Dit is een zaadvaste Hokkaido pompoen met zoete smaak. De andere soort is een flespompoen. Een butternut van het ras early butternut. Deze pompoen heeft een nootachtige smaak en is goed houdbaar.

De Plukweide is een gemeenschapstuin waar op biologische wijze pompoenen worden geteeld. Dit betekent dat ze alleen natuurlijke bemesting gebruiken. Dat is goed voor het bodemleven en de bijen. De pompoenen hebben dit jaar veel zon gehad waardoor de smaak nog beter is!

Artikelnummer: 2946 Pompoen oranje per streek. 

Plukweide, pompoenen uit de streek.

ZIlte aardappels

Publicatie: 9 augustus 2018.

De eerste zilte aardappels zijn binnen! De aardappels blijken ook tijdens droogte te groeien.
De zilte aardappel van Marc. Foods is heerlijk romig, puur en 100% biologisch. Ontwikkeld en geteeld op de zilte grond van Texel en bemest met zeewier van het wad. Daardoor zijn onze zilte aardappelen rijk aan mineralen en natuurlijke vitamines. Het is een tafelaardappel met een vaste structuur, die gewassen in de schil wordt gekookt. Je kunt ze ook prima bakken in de oven of koekenpan. De smaak is herkenbaar, maar toch verrassend anders.

Vitamines en mineralen
Marc. Foods zilte aardappels worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. Wij bemesten onze aardappels met eetbaar zeewier, dat rijk is aan mineralen en de aardappel voorziet van belangrijke voedingsstoffen, zoals jodium, magnesium, fosfor, zink, antioxidanten en de vitaminen A, C, E, en K.

 

ZIlte aardappels

NIeuwe oogst opperdoezen ronde

(28-6-2018) Nieuwe oogst 2018! Wie het over Opperdoezer Ronde heeft, noemt direct Hero Stam; de ambassadeur van deze geel/wit vlezige, iets onregelmatige gevormde en met diepe ogen, ovaalronde knollen.Ook hij teelt zijn piepers binnen een straal van 1 kilometer rond de kerk van het West Friese plaatsje Opperdoes, alleen dan mogen de aardappels Opperdoezer Ronde heten. Waarom rond de kerk? Waarschijnlijk hadden de aardappelboeren vroeger de Pastoor nodig om de boel in de gaten houden!

Rond 1860 werden er rond Opperdoes, op de zavelgrond, voornamelijk ‘negenwekers’ (rijpt in negen weken) verbouwd.De Opperdoezer Ronde bevat minder zetmeel dan andere soorten en is dus licht verteerbaar. Deze aardappel moet koel en donker bewaard worden gewone aardappelen worden door het bewaren bij een lage temperatuur door het hogere zetmeelgehalte zoet, deze niet.

De piepers hebben inmiddels een BOB-status: Beschermde Oorsprong Benaming. De teelt van de Opperdoezer Ronde is een intensieve teelt, vandaar dat er steeds minder boeren zijn die de aardappels willen telen.Vanaf april kunnen de eerste aardappels uit de kas worden gerooid en de totale oogst is eind september uit de ‘koude grond’. De bijzonder smakelijke aardappel, met een kwetsbare dunne schil, wordt met liefde geteeld en overwegend met de hand gepoot en gerooid en dat proef je, het is een delicatesse!

De Opperdoezer is een vastkokend ras en kan zowel gekookt als gebakken gegeten worden. Koken in de schil onder water met zout gedurende 15 tot 20 minuten. Door vieren snijden en opdienen met een klont gesmolten roomboter, zo en niet anders is de Opperdoezer op zijn lekkerst, aldus Hero.En de prijs? Tja, het is handwerk en dat moet nu eenmaal betaald worden, maar je krijgt wèl waar voor je geld!

NIeuwe oogst opperdoezen ronde

NIeuws!!! Vanaf nu gaat tuinderij de Heidevlinder door het leven als: ''Terroir''

NIeuws!!! Vanaf nu gaat tuinderij de Heidevlinder door het leven als: ''Terroir''

In het Brabantse Best ligt tuinderij de Terroir. Deze wordt bestierd door Frodo Dekker die het vak van zijn vader heeft geleerd. Behalve dat Frodo zeer bevlogen en deskundig is, weet hij heel goed waar het chefs om gaat: smaak!
En die smaak is ongeëvenaard. Alle producten worden met liefde geteeld op volle grond. Bemest met een unieke Brabantse oerbacterie die op eikenhout gerijpt wordt. Kokkerellen in de bodem, zoals hij dat zelf noemt. Met als resultaat culinaire groenten met een ‘wow’ effect. Wij zijn er dan ook ‘’Best’’ trots op met deze tuinder een samenwerking te hebben!

NIeuws!!! Vanaf nu gaat tuinderij de Heidevlinder door het leven als: ''Terroir''

Vacature orderpicker-chauffeur op zaterdag.

 

Han de Kroon Horecavers B.V. is een Horecagroothandel  in aardappelen, groenten en fruit gevestigd in de Waarderpolder te Haarlem. Met een enthousiast team leveren wij dagelijks aan vele gerenommeerde restaurants in Noord-Holland en omgeving. 

Wij zijn op zoek naar een:

ZATERDAG ORDERPICKER-CHAUFFEUR m/v

Ben jij die energieke orderpicker/chauffeur die graag vroeg opstaat voor het leveren van onze verse producten op zaterdag. Wij zoeken een gemotiveerde stressbestendige kandidaat, een harde werk(st)er en een teamplayer. Werken op zaterdag vind jij geen probleem.

Als chauffeur kom je overal en neem je letterlijk een kijkje in de keuken, de bestellingen bezorg je netjes tot in de keuken van sterren restaurant tot cafetaria of zorginstelling en je neemt het lege fust weer mee terug.

 

Wij bieden:

  • Afwisselende baan met grote mate van zelfstandigheid
  • Salariëring volgens CAO groothandel groenten en fruit
  • Aangename werkomgeving met leuke collega’s
  • Alle extra gewerkte uren betalen wij ook uit
  • Vakantietoeslag 8%
  • Personeelsaankopen: 25% korting op groente en fruit   

 

Ben jij die chauffeur-orderpicker die wij zoeken? Reageer dan zo snel mogelijk. Stuur je reactie met motivatie en CV naar Mark de Kroon, vacature@horecavers.nl  

Vacature orderpicker-chauffeur op zaterdag.

Vacature: keukenmedewerker op zaterdag.

Han de Kroon Horecavers B.V. is een Horecagroothandel  in aardappelen, groenten en fruit gevestigd in de Waarderpolder te Haarlem. Met een enthousiast team leveren wij dagelijks aan vele gerenommeerde restaurants in Noord-Holland en omgeving. 

Wij zijn op zoek naar een:

KEUKENMEDEWERKER m/v op zaterdag

Wij zoeken een gemotiveerde harde werk(st)er een teamplayer die geen moeite heeft met vroeg opstaan om ons op zaterdag en/of in de schoolvakanties komt helpen in onze moderne productiekeuken. 

Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: het handmatig en/of machinaal snijden van rauwkost en groenten voor onze afnemers, het maken van salades en het schoonmaken van de keuken volgens de richtlijnen van de H.A.C.C.P.

 

Wij bieden:

  • Afwisselende baan met grote mate van zelfstandigheid
  • Salariëring volgens CAO groothandel groenten en fruit
  • Aangename werkomgeving met leuke collega’s
  • Alle extra gewerkte uren betalen wij ook uit
  • Vakantietoeslag 8%
  • Personeelsaankopen: 25% korting op groente en fruit    

 

Ben jij die Keukenmedewerker die wij zoeken? Reageer dan zo snel mogelijk. Stuur je reactie met motivatie en CV naar Mark de Kroon, vacature@horecavers.nl of bel ons op 023-5270747

Vacature: keukenmedewerker op zaterdag.

De smaak van Texel

De smaak van Texel
De nieuwe editie van De Smaak Van Texel is uit. Het boek heeft hetzelfde formaat, dezelfde aaibare cover en hetzelfde aantal pagina’s, maar met een geheel nieuwe inhoud met de recepten van Annette van Ruitenburg, de foto’s van Ruth de Ruwe en de verhalen van culinair journalist Tanja van den Berge.
 

 

De smaak van Texel

Nieuwe zilte groente: Zeekoolbroccoli.

(16 mei 2018)

Een nieuwe groente van het zilt proefbedrijf op Texel. Alle producten van het zilt proefbedrijf zijn geteeld op zilte grond en worden geïrrigeerd met zeewater. Veel grond in Nederland wordt steeds zilter. 

Nieuwe zilte groente: Zeekoolbroccoli.

Time cress

(2 mei 2018) Nu verkrijgbaar bij Han de Kroon Horecavers: Time Cress, een jonge zachte tijm met een lichte bite.
Lees verder...
Time cress

Sint jansuien

(20 april) SINT-JANSUIEN van Wim Bijma uit Osdorp: Met 'n stukje geschiedenis.
Lees verder...
Sint jansuien

Radijzen in allerlei maten en kleuren.

(4 april 2018) De radijs maakt deel uit van de familie van kruisbloemigen waar onder andere bloemkool en broccoli, maar ook de mosterdplant toe behoort.
Lees verder...
Radijzen in allerlei maten en kleuren.

Morilles

(15 maart 2018)Morilles
Lees verder...
Morilles

Aubergines van kwekerij Osdorp.

(7 maart 2018)Een echt duurzaam streekproduct!
Lees verder...
Aubergines van kwekerij Osdorp.

Er is weer daslook

(28-02-2018)Vanaf dit moment is er weer daslook beschikbaar bij Han de Kroon Horecavers.
Lees verder...
Er is weer daslook

Sweet lov cress

(21-2-2018)Sweet lov cress
Lees verder...
Sweet lov cress

Chioggia bietjes

(15-2-2018)CHIOGGIA bietjes, heerlijke verfrissende bietjes.
Lees verder...
Chioggia bietjes

Love is in the air

(8-2-2018)Love is in the air!
Lees verder...
Love is in the air

Cavolo nero; gewassen en geplukt

(01-02-2018)Cavolo Nero ofwel palmkool is een Italiaanse variant van onze boerenkool.
Lees verder...
Cavolo nero; gewassen en geplukt

Pompoenstamppot

(25-1-2018)Pompoenstamppot: lekker en heel gezond!
Lees verder...
Pompoenstamppot

CROWx micro- en leafy greens

(19-01-2018) Nieuwe cress soorten van GROWx, vertical city farm Amsterdam.

Lees verder...
CROWx micro- en leafy greens

Monninksbaard

(11-1-2018) Monniksbaard, we hebben ze weer....
Lees verder...
Monninksbaard

Bittere sinaasappels

(27-12-2017) Marmelade sinaasappels zijn nu verkrijbaar!

Lees verder...
Bittere sinaasappels

Karmozijn peren

(21-12-2017) Peren met paars vruchtvlees.
Lees verder...
Karmozijn peren

Eindelijk Snertweer!

(14-12-2017) Wij hebben dus weer snert! Heerlijke huisgemaakte erwtensoep waar u lekker warm van wordt.
Lees verder...
Eindelijk Snertweer!

Nieuw! Gegaarde groentemixen.

(13-12-2017) Heeft u geen tijd voor uw mise en place? Wij wel!
Lees verder...
Nieuw! Gegaarde groentemixen.

Kerst 2017

Bent u geopend tijdens de kerstdagen?
Lees verder...
Kerst 2017

Bijzondere kriel mix van 'de tuinen van weldadigheid'

(6-12-2017) Bijzondere kriel mix van 'de tuinen van weldadigheid'
Lees verder...
Bijzondere kriel mix van 'de tuinen van weldadigheid'

Zeekool van Texel

(30-11-2017) Het Zeekool seizoen is weer geopend!
Lees verder...
Zeekool van Texel

Zeekool van Texel

(30-11-2017) Het Zeekool seizoen is weer geopend!
Lees verder...
Zeekool van Texel

De Heidevlinder, culinaire groente met een 'wow' effect

(22-11-2017) De Heidevlinder, culinaire groente met een 'wow' effect
Lees verder...
De Heidevlinder, culinaire groente met een 'wow' effect

Roodlof met pen

(16-11-2017) Nieuw! Roodlof met pen.
Lees verder...
Roodlof met pen

Soesterknollen

(9-11-2017) Soesterknollen, het is weer knollentijd!
Lees verder...
Soesterknollen

Bloemendaalse gele kool

(26-10-2017)Bloemendaalse Gele Kool, ze is er weer..

 

Lees verder...
Bloemendaalse gele kool

Krozen

 (24-7-2017) Kroos, (krozen, kerspruim, kroospruim, myrobalaan) is ’n steenvrucht uit Grootmoederstijd en weer zo’n prachtig product uit de ‘Ark van de Smaak’, niet alleen voor leden van de ‘Chefs Alliantie’ van Slow Food, maar ook voor andere koks en ‘kookgekken’ die graag willen experimenteren.

         

Lees verder...
Krozen

Morellen

 (24-7-2017) Over morellen is veel geschreven, de Grieken en de Romeinen worden erbij gehaald en ook dat het familie van de roos is, maar deze zure kersen of krieken zijn zeer geliefd in de keuken

Lees verder...
Morellen

Champagne-rabarber uit de 'Ark van de Smaak'

(03-6-2017)In verband met de droogte afgelopen tijd, even 14 dagen geen rabarber> In de genenbank van Wageningen staat dit soort op de Oranje lijst, maar hij wordt nog geteeld! Enkele honderden bossen per seizoen worden er geteeld Wim Bijma in Osdorp. Inmiddels staat dit soort op de lijst van Slow Food in de 'Ark van de Smaak'! Zie www.slowfood.nl

Lees verder...
Champagne-rabarber uit de 'Ark van de Smaak'

Rucola van Wim Bijma

(25-4-2017) De rucola die we nu in de winkel kopen is afkomstig van de grote zandkool ofwel de wilde rucola. Oorspronkelijk kwam het pittige kruid voor in het Middellandse Zeegebied en heeft zich verder naar het Noorden voortgeplant. De plant komt voor in de duinen, maar door afgravingen van duinzand, in de vorige eeuw voor grote bouwprojecten, is de plant op vele plaatsen te vinden.

Lees verder...
Rucola van Wim Bijma

Hertshoornweegbree

(03-6-2017) Even niet beschikbaar  > HERTSHOORNWEEGBREE of Landkraal is een fijne bladgroente met een langwerpig en grasachtig blad. "Minutina o erba stella” staat er op de menukaart in  Italië voor de hertshoornweegbree en als het jong gesneden wordt, een aangename aanvulling op de misticanza. Een misticanza is het Italiaans voor gemengde slasoorten, maar dan van verschillende wilde en gewone groenten en kruiden, afhankelijk van het seizoen en wat men tot zijn of haar beschikking heeft.

Lees verder...
Hertshoornweegbree

Cherry – tomaten van Kwekerij Osdorp (geteeld met ‘Zorg’)

(25-4-2017) Ze zijn er weer !! Met een managementteam van 2 man en 7 vaste medewerkers bieden zij aan 75 tot 100 medewerkers              dagelijkse arbeidsvreugde. Er werken mensen die op zoek zijn naar werk en vanuit DWI, UWV of een andere instantie willen reintegreren om later, na een periode van 5 tot 12 maanden een “opstap” te hebben voor het starten in een reguliere baan.

Lees verder...
Cherry – tomaten van Kwekerij Osdorp (geteeld met ‘Zorg’)

IJskruid

(25-4-2017) IJskruid nu weer volop van de Zilte tuin op Texel… ‘Eeuwig leven’ is de vertaling van het Griekse woord: Aizoon. Veel familieleden van de Aizoaceae (ijskruidgewassen) weten onder barre omstandigheden te overleven. Woestijnen en kale steppen zijn de oorspronkelijke vindplaatsen van o.a. het ijskruid en dat blijkt ook uit de landen waar het gevonden is; Zuidwest Afrika, de Kaap en Australië.
Lees verder...
IJskruid

Radijs van Wim Bijma

(3-6-2017). Weer volop tijd Tijd voor radijs van Wim Bijma. Wij hebben nu niet alleen rode radijs, maar ook witte en gele radijs. Daarnaast de wit-punt radijs en diverse soorten mini-radijsjes… Op de foto vier kleuren radijs van Wim Bijma uit Osdorp…
Radijs van Wim Bijma

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016