Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Asperges

Asperge seizoen 2019 

Vanaf begin maart is officieel het asperge seizoen gestart. Benieuwd wanneer de asperges uit de koude grond leverbaar zijn? 

De eerste asperges komen uit de kas en vanaf verwarmde bedden. De voorraad van de verwarmde buitenoogst gaat snel. Veel chef-koks hebben de asperges op de menukaart staan.

Asperges van de koude grond.

Langzaam zijn de eerste koude grond asperges vanuit Limburg en Brabant leverbaar. Deze asperges zijn geteeld in onverwarmde mini tunnels. De komende weken stappen we volledig over naar koude grond asperges. Door de warme en droge zomer van vorig jaar zijn de eerste koude grond asperges iets dunner gesorteerd. De verwachting is dat het aanbod van de populaire AA maat minder groot is. Alhoewel de maatvoering kleiner is doet dit niets af aan de kwaliteit en smaak. De smaak is meer dan uitstekend.

Asperges uit Texel.

Misschien nog niet zo heel bekend, maar asperges uit Texel zijn heerlijk. De zilte grond zorgt voor een zachte, malse asperge, die landelijk steeds meer faam verwerft. De eerste Texelse asperges komen naar verwachting na Pasen. Dus halverwege April. Per dag verschilt de opbrengst. Bij zonnige dagen is de opbrengst hoger. Het goede nieuws is dat de grond nu vier graden warmer is, dan in 2018. Onze teler Bert Keijser voorspelt voor 2019 een mooi seizoen Texelse asperges.

Jouw gasten de lekkerste asperges serveren?

Bestel bij Han de Kroon. Wil jij als een van de eerste de Texelse asperge dit jaar op de kaart? Bel ons en wij vertellen je graag wanneer de Texelse asperges leverbaar zijn en zetten jouw restaurant alvast op de leveringlijst. 

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016