Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Morilles

(15 maart 2018)Morilles

Het voorjaar lijkt eindelijk aan te breken. De eerste voorjaars paddenstoelen zijn gespot. Morilles zijn tijdens de lente een korte periode in het wild te vinden. Morilles komen voor in de bosrijke gebieden van Europa. De paddenstoelen zijn vaak te vinden naast esdoornbomen. Oorspronkelijk kwamen morilles vaker voor in Europa. Inmiddels zijn deze delicatessen op veel plaatsen verdwenen en behoren ze tot de beschermde soorten.

Er zijn 11 soorten verschillende soorten morilles, ook wel morchella’s genaamd. De meeste soorten morieljes zijn te herkennen aan de typische hoed. De structuur heeft wat weg van een honingraad. De hoed is bruinig van kleur, de steel heeft een lichtere kleur. Morilles kunnen met gemak meer dan 30 cm hoog worden. Hoe groter de morille is hoe minder aromatisch de smaak is. De paddenstoelen staan bekend om de kruidige smaak. Volgens chefs komt de smaak het beste tot uiting bij wild of in andere vleesgerechten.

Let er op dat morilles niet rauw gegeten kunnen worden vanwege de aanwezige gifstoffen. Deze verdwijnen na verhitting of droging.   

U kunt de verse morilles bestellen bij Han de Kroon Horecavers.  

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016