Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Sweet lov cress

(21-2-2018)Sweet lov cress

Sweet Lov is een vers ontkiemde maïskorrel geteeld door Koppert cress. Doordat zij deze op een “cress-wijze” voor u telen, blijft de jonge maïsscheut knapperig en behoudt het zijn uniek zoete en sappige smaak. Sweet Lov gebruikt u als garnering, in salades of desserts, maar ook als vervanger van zoetstof in diverse bereidingen. Sweet Lov komt met name tot zijn recht in combinatie met bittere tegenhangers.

Maïs vindt zijn oorsprong in Midden Amerika en is van daaruit overgewaaid naar Zuid-Amerika. Er is bewijs dat al 6700 jaar geleden het in Peru werd aangeplant. Het gewas werd veredeld voor grotere voedzamere kolven. Columbus nam de maïsplant mee naar Europa, waar de suikermaïs direct werd opgenomen als voedzaam basis ingrediënt. Maïs is het meest aangeplante gewas in Amerika. Voor Sweet Lov worden de speciaal geselecteerde zaden gebruikt met als resultaat een knapperige scheut met een frisse zoet-bittere smaak.

Sweet Lov is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen in het donker bewaard worden tussen 2-7°C. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Sweet Lov aan de hygiënische normen in de keuken. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld.(bron koppert cress)

 

 

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016