Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Cavolo nero; gewassen en geplukt

(01-02-2018)Cavolo Nero ofwel palmkool is een Italiaanse variant van onze boerenkool.

Wandelend langs volkstuintjes kom je ze weer tegen; die prachtige stengelkool met langwerpige donkergroene geribbelde bladeren. Het blad is niet zo breed, maar wel geleidelijk over de stengel verdeeld. Tot in het voorjaar blijft de kool de tuin opsieren.

Cavolo Nero ofwel palmkool is een Italiaanse variant van onze boerenkool.  De donkere kleur komt door de grote hoeveelheid chlorofyl die deze plant rijk is. Daarnaast zit de groente bomvol vitaminen. Heel gezond dus!

In de 19e eeuw werd deze kool nog veel in Nederland geteeld en langzaam verdwenen, maar nu gelukkig weer ruim geïmporteerd vanuit Italië. Ze is een echt buitenlands familielid van de boerenkool.

De palmkool kunt u net zo bereiden als boerenkool, maar dan iets langer koken, de bladeren zijn wat harder dan die van de boerenkool. Voor het roerbakken dient de kool even geblancheerd te worden. Belangrijk is dat de witte nerven uit de kool worden gesneden en daarna goed wassen. Een typisch Italiaans recept waar palmkool veel in voorkomt is de Ribollita.

Het enige nadeel van deze groente is dat het wassen en ritsen behoorlijk wat gedoe geeft. Daar moet je de tijd én ruimte voor hebben. Gelukkig kunnen wij dat voor u uit handen nemen.  Zodat u direct aan de slag kunt. Lekker stoven in olijfolie met een beetje salie bijvoorbeeld…Of gefrituurd in een beslag van tempura.. Of met aardappelen en rookworst! Mogelijkheden genoeg!

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016