Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Bittere sinaasappels

(27-12-2017) Marmelade sinaasappels zijn nu verkrijbaar!

Ze zien er niet uit, zijn bitter en stug. Toch is de Sevilla-sinaasappel een echte delicatesse.
De Britten verwerken er jaarlijks tonnen van in hun marmelade, maar in ons land is hij  vrij onbekend. De bittere sinaasappel is slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar. Wie het bitterzoete broodbeleg zelf een keer wil maken moet nu zijn slag slaan, want de Sevilla
sinaasappel  is nog maar een paar weken te koop.

De bittere sinaasappel, zoals de oranje vrucht in de volksmond heet, is een voorloper van de zoete sinaasappel en komt oorspronkelijk uit tropisch Azië. Vandaag de dag wordt hij in de landen rond de Middellandse zee geteeld. De biologische variant komt uit Spanje. Italië is de grootste producent van bittere sinaasappels en levert bijna uitsluitend aan Engeland. Want naast gekonfijte sinaasappelschilletjes en sinaasappellikeuren worden de oranje vruchten voornamelijk verwerkt in marmelades; een lekkernij die gemakkelijk is te maken.

Jaarlijks slagen wij erin om via de Italiaanse exporteur enkele kisten, die eigenlijk naar Groot- Britannie gaan, op de kop te tikken. Het is alleen zo jammer dat de consument vaak niet weet wat hij ermee kan doen”. Van deze “gouden appel”, zoals Vasco di Gama de eerste sinaasappel die hij zag noemde, wordt in tegenstelling tot andere vruchten alles gebruikt: van de stugge onregelmatige schil tot het bittere velletje en volgens sommige recepten zelfs de pitten.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016