Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Karmozijn peren

(21-12-2017) Peren met paars vruchtvlees.

Het kwekershuis de Sonnaville uit Altforst in het land van Maas en Waal heeft vooral bekendheid gekregen door de succesvolle introductie van de  appel: 'Karmijn de Sonnaville'. Wat ‘n verrassing dat Ben een paar jaar geleden kwam met het nieuwe perenras. Door de bloesem van de Conference te bestuiven met het stuifmeel van de Bloedpeer ontstond een grof buikig handras. Deze handpeer werd bestoven met het stuifmeel van de Kreeftspeer. Hieruit is de Karmozijn ontstaan.

Karmozijn is een bijzondere stoofpeer met rood vruchtvlees. De peer heeft een wat zoetzure smaak, wanneer de peer wat rijper is kan het ook als een appel uit de hand worden gegeten. Gestoofd is de peer in zo'n 15 minuten gaar, eventueel toevoeging van wat suiker. Ook is de vrucht Ideaal voor perenmoes, jam en ovenschotels.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016