Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Roodlof met pen

(16-11-2017) Nieuw! Roodlof met pen.

In het Noord-Hollandse Nibbixwoud teelt de familie Spruit al sinds 1948 de lekkerste lof soorten. Roel Spruit en Marian Groot produceren samen met hun zonen lof.

Sinds dit najaar heeft Han de Kroon Horecavers roodlof met pen in het assortiment. Een mooi streekproduct uit Noord-Holland. Roodlof is een bladgroente afkomstig uit de cichorei-familie. Het is ontstaan uit een kruising tussen witlof en radicchio rosso.  De cichorei komt van oorsprong uit Middellandse zee gebied, maar is zeer geschikt om in Nederland te telen.

De teelt van roodlof bestaat uit twee fases: eerst worden de wortels op het land geteeld. Er wordt gezaaid in volle grond. Daarna worden de wortelen geoogst en het loof wordt afgesneden. In de tweede fase worden de wortelen opnieuw gepot in een donkere en verwarmde ruimte. De pennen gaan nu nieuw blad aanmaken daardoor ontstaat de  roodlof.  Dit wordt de trek genoemd.

Roodlof is een super smaakvolle groente met een licht pittige en bittere tonen.  Rauw kan het gegeten worden als garnering. In een salade komt roodlof het best tot zijn recht. De rood witte kleur geeft de salade een kleurrijke touch.  Roodlof is minder geschikt om te koken, want dan verliest de groente zijn kleur. Wanneer je roodlof toch gaat koken doe dit dan maximaal 12 minuten.  Het beste kun je roodlof stomen of roerbakken. De pen is ook eetbaar, maar is extra bitter.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016