Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Krozen

 (24-7-2017) Kroos, (krozen, kerspruim, kroospruim, myrobalaan) is ’n steenvrucht uit Grootmoederstijd en weer zo’n prachtig product uit de ‘Ark van de Smaak’, niet alleen voor leden van de ‘Chefs Alliantie’ van Slow Food, maar ook voor andere koks en ‘kookgekken’ die graag willen experimenteren.

         

Behalve vers in desserts, worden van deze krozen sauzen, krozen-notengelei, jams, krozendrank, krozenwijn en -bier gemaakt.         Het vruchtvlees zit tamelijk vast aan de steen,  de schil is dun en strak. Het sap is heerlijk friszoet en heeft een geheel eigen smaak. Bij sommige variëteiten  wordt behalve het specifieke krozenaroma, ’n vleugje  perzik-, kersen- of abrikozensmaak geproefd. Er is nog één krozenboomgaard in Nederland met ongeveer 100 krozenbomen, bijna allemaal verschillende variëteiten , met verschillende smaken en gebruikskwaliteiten.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016