Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Rucola van Wim Bijma

(25-4-2017) De rucola die we nu in de winkel kopen is afkomstig van de grote zandkool ofwel de wilde rucola. Oorspronkelijk kwam het pittige kruid voor in het Middellandse Zeegebied en heeft zich verder naar het Noorden voortgeplant. De plant komt voor in de duinen, maar door afgravingen van duinzand, in de vorige eeuw voor grote bouwprojecten, is de plant op vele plaatsen te vinden.

Zo ook op de Centrale Markt te Amsterdam waar in de jaren zeventig enkele oude gebouwen werden gesloopt. Onder de funderingen zat prachtig schoon duinzand wat binnen enkele maanden vol stond met wilde rucola. Ton Schouten, werkzaam bij de firma Windig, was ook een ‘hobby’ tuinder en verzamelde het zaad. Na een paar jaar proefdraaien verkocht hij de bosjes rucola aan zijn baas, die er weer een ‘primeur’ bij had           Jaren later begon ook Israël kruiden te telen in de woestijngebieden en kreeg belangstelling voor de rucola van Ton. Met een zakje zaad is hij het vliegtuig ingestapt en inmiddels is Israël een van de grootste rucola-telers. Ton heeft er niet zo’n moeite mee dat een ander er met de ‘winst’ vandoor gaat, hij is nog steeds gelukkig in zijn kruidentuin aan het water.                                                                                                         De rucola op de foto is de pittige en lekkerste rucola van dit moment, geteeld door Wim Bijma. Deze rucola wordt geteeld in ‘n ‘koude kas’ en is weer volop verkrijgbaar..

 

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016