Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Cavolo Nero (palmkool)

(03-06-2017) Tijdelijk niet beschikbaar >Wandelend langs volkstuintjes kom je ze weer tegen; die prachtige stengelkool met langwerpige donkergroene geribbelde bladeren. Het blad is niet zo breed, maar wel geleidelijk over de stengel verdeeld. Tot in het voorjaar blijft de kool de tuin opsieren.

In de 19e eeuw werd deze kool nog veel in Nederland geteeld en langzaam verdwenen, maar nu gelukkig weer ruim geïmporteerd vanuit Italië. Ze is een echt buitenlands familielid van de boerenkool.

De palmkool kunt u net zo bereiden als boerenkool, maar dan de kool iets langer koken, de bladeren zijn wat harder dan die van de boerenkool. Voor het roerbakken dient de kool even geblancheerd te worden. Belangrijk is dat de witte nerven uit de kool worden gesneden en daarna goed wassen. Een typisch Italiaans recept waar palmkool veel in voorkomt is de Ribollita.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016