Han de Kroon Horecavers

Groothandel groenten en fruit. De versspecialist voor de horeca in Noord Holland.
√ alle dagen geopend √ dagelijks vers √ eigen snijkeuken √ breed assortiment √ streekproducten

Kweepeer kopen

Kweepeer koop je bij Han de Kroon Horecavers. Kweepeer is een vrucht. Het lijkt een beetje op een appel en een peer. De vrucht zelf is bobbelig. De vrucht is heel hard een beetje vergelijkbaar als stoofperen. De schil is geel en heeft vaak een dons/viltachtig laagje dat je gemakkelijk kunt afvegen. De binnenkant van een kweepeer is wit. Kook je de kweepeer, dan kleurt het vruchtvlees roze en soms zelfs dieprood.  Benieuwd hoe je kweepeer bereidt? 

Kweepeer is geen handfruit. De vrucht is heel hard en heel zuur van smaak. Ook bevat de kweepeer veel tanine en hierdoor voelt het rauw eten van de vrucht stroef aan. Het beste is om de vrucht te koken. 

De kooktijd bedraagt tussen de 45 en 90 minuten in water met suiker en eventueel specerijen. De kooktijd is afhankelijk van de rijpheid van de vrucht. Sommige vruchten zijn na 45 minuten al mooi zacht, andere vruchten hebben wel 90 minuten qua kooktijd nodig. Het is verstandig om de kooktijd goed in de gaten te houden voor het beste kookresultaat. 

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016