Han de Kroon Horecavers

De Versspecialist met de grootste bezorgservice voor:
Horeca, Grootverbruikers, Catering, Bedrijfsrestaurants en Kinderdagverblijven

Historie

Wij zijn een sinds 1932 bestaande groente- en fruithandel. Vanuit de winkel aan de Bloemendaalseweg 107 in Bloemendaal bezorgde Opa Kaandorp (1894) in de jaren dertig en veertig al zijn aardappelen, groente en fruit.

Zijn klanten waren niet alleen de Bloemendalers zelf, maar ook de vele hotels in Bloemendaal. Deze hotels waren geliefd bij vele Amsterdammers die er een paar dagen tussenuit wilden en in de Bloemendaalse bossen en duinen voor de frisse lucht kwamen.

Zijn zoon Rinus de Kroon (1923) maakte in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw er een bloeiende a.g.f. speciaalzaak van.
Han de Kroon (1947) ging hier vanaf 1972 mee verder met o.a. een filiaal in Overveen en een delicatessenzaak in Bloemendaal.
Door toename van het restaurantbezoek en de opkomst van het moderne strandleven, dineren aan het strand, groeide de horeca- en grootverbruiktak van het bedrijf.

Mark de Kroon (1973) is inmiddels in het bedrijf gekomen. In december 2000 verruilde wij het winkelpand aan de Bloemendaalseweg voor een nieuwe locatie in de Waarderpolder te Haarlem. Dit is een ruim bedrijfspand van 500 m2. In 2001 hebben we de keuken-, spoel- en snij-ruimtes geheel nieuw aangelegd volgens de eisen van deze tijd (H.A.C.C.P) en kunnen nu elke afnemer op zijn wenken bedienen.

Verse Groente bij Horecavers
Han de Kroon Horecavers 2016