Geplaatst op

Chioggia bietjes

chioggia bietjes

Chioggia bietjes #xxxx

Choggia bietje

Chioggia bietjes zijn een onvergetelijke groente. Het zijn zoete ronde krootjes. Dit bietje herken je aan de opvallende gekleurde rood witte ringen aan de binnenkant. Het is een plaatje. Kies je ervoor om dit bietje gekookt te serveren, houdt er dan rekening mee dat deze mooi roze kleurt.

Herkomst van dit bietje

Het chioggia bietje komt uit het Itailaanse plaatsje Chioggia. Dit is een havenstadje in de provincie Venetie in Italie. In 1840 werd dit rode bietenras al ontdekt. Hoe het vanuit Italie naar Nederland is gekomen dat is niet bekend.

Wat we wel weten is dat dit chioggia bietje tegenwoordig ook in Nederland wordt geteeld door Paul Pronk uit de Goorn in Noord-Holland. Dat maakt het chioggia bietje niet alleen een onvergetelijke groente, maar ook nog een lokaal product.

Smaak chioggia bietje

De smaak van deze bietjes is zacht en lichtzoet. De smaak is ietwat verfijnder dan de smaak van een gewone rode biet. Eet je de biet rauw, dan proef je in de verte een beetje iets van radijs.

Verkrijgbaarheid

Chioggia bietjes zijn jaarrond verkrijgbaar.

Serveertip

Deze bietjes kun je gekookt of geroosterd uit de oven serveren. Daarnaast wordt dit bietje ook rauw, gesneden in hele dunne plakjes, geserveerd als vegan carpaccio.

Chioggia bietjes bestellen

Wil jij deze bietjes serveren? Dat kan! Heb je een horecagelegenheid en ben je nog geen klant van ons? Bel dan 023-5270747 en vraag naar Arjen. Wil je graag thuis koken met de allerlekkerste bietjes? Ga dan naar onze consumenten webshop.